Op expansiekoers: certificering van biokunststof vanaf heden onderdeel van de TÜV AUSTRIA Groep

Wenen/Brussel. Per 1 december 2017 neemt de TÜV AUSTRIA Groep het label OK compost over van het onafhankelijke Belgische instituut Vinçotte en integreert de activiteiten in TÜV AUSTRIA Belgium. Een uitbreiding van de productcertificeringsservice, die biogebaseerde, biologisch afbreekbare en composteerbare producten van keurmerken voorziet, staat in de planning.

Download het persbericht

Composteerbaar? Biodegradeerbaar? Hernieuwbaar? Gecertificeerd door TÜV Austria

NIEUW VANAF NOVEMBER 2016: NEN BIO-BASED CONTENT

NEN biobased logo

Dit certificatiesysteem is gebaseerd op de Europese norm EN 16785-1. Deze norm maakt het mogelijk om de eisen kwa bio-based gehalte van een product onafhankelijk te beoordelen. Bio-gebaseerde content verwijst hier naar de biomassa, en niet enkel de biobased koolstof. Meer »

OK COMPOST, OK BIODEGRADABLE EN OK BIOBASED CERTIFICATIE

 

diagramOK biobased

Het probleem van de broeikasgassen en de uitputting van de fossiele grondstoffen is doorgedrongen tot het collectieve bewustzijn. Consumenten stellen zich steeds dan ook steeds meer vragen bij de herkomst van producten. Consumenten willen ook garanties over de verklaringen op de verpakking. TÜV Austria biedt met het OK biobased-label een volledig onafhankelijke garantie over de herkomst van uw producten. Meer »

OK compost

OK biodegradable

Beheersing van afval is nog steeds een groeiend probleem. Composteerbare en biodegradeerbare materialen gebruiken is alvast één manier om bij te dragen aan de oplossing ervan. Hierbij is er echter een groot struikelblok: hoe kunnen we nu zeker weten of producten daadwerkelijk composteerbaar en biologisch afbreekbaar zijn?

growing seedling

TÜV Austria heeft hiervoor vijf antwoorden klaar: OK compost, OK compost HOME, OK biodegradable SOIL, OK biodegradable WATER and OK biodegradable MARINE … Meer »

icon booklet

Documentation

Download here

icon letter

Request an OK certificate

Forms