NEN bio-based content

NIEUW SINDS NOVEMBER 2016

NEN BIO-BASED CONTENT

NEN biobased logo

Dit certificatiesysteem is gebaseerd op de Europese norm EN 16785-1. Deze norm maakt het mogelijk om de eisen kwa bio-based gehalte van een product onafhankelijk te beoordelen. Bio-gebaseerde content verwijst hier naar de biomassa, en niet enkel de biobased koolstof.

De certificatie is van toepassing op grondstoffen, intermediaire en eindproducten. Net zoals op vaste, vloeibare en gasvormige producten die koolstof bevatten. Een breed gamma aan producten valt in de scope van deze certificatie.

Leveranciers enf fabrikanten kunnen certificaten en labels gebruiken om aan te tonen dat zij voldoen aan de eisen van de NEN Bio-Based Content certificering.

CERTIFICATIE NEN BIO-BASED CONTENT - Nieuw sinds november 2016

Het Europese certificatiesysteem voor de bio-based content wordt gelanceerd op de elfde jaarlijkse European Bioplastics Conferentie in Berlijn in november 2016.

VINÇOTTE: CERTIFICATIE INSTELLING VOOR UW NEN-BIOBASED CONTENT CERTIFICAAT

Vinçotte is als certificatie-instelling erkend door het NEN (NL) om het NEN biobased content certificaat toe te kennen aan producten in overeenstemming met EN 16785-1. Dit certificatiesystemee is gebaseerd op biomassa als referentie.

Contacteer ons voor meer informatie.

icon booklet

Documentation

Download here

icon letter

Request an OK certificate

Forms